Leendő első osztályosoknak

Írta: Super User on . Beküldve: Beiskolázás

2022/2023. tanév

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „ISTVAN TAGIAOLA SARKERESZTES Kedves Leendő ElsÅsök! Gyertek el március én,(csütörtökön) 17 órára Tavaszváró játszóházunkba! Kedves Szülők! Közben tájékoztatást hallhatnak a hit- és erkölcstan oktatásról. Meghívott vendégeink: Ujvári Sándor Csaba lelkipásztor Bokorné Sörédi Zsuzsanna hitoktató Bársony István tagiskola nevelÅ‘testülete”

 Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „TREREFOZTY M ÃKOISKOLA Kedves Szülők! Március Szeretettel várjuk az érdeklődő‘ket a nyílt óráinkra! (szerda)| 1. osztály óra 2. osztály 3. 08.00-08.45 osztály 4. matematika osztály Csapó László Andorné Március 2. (csütörtök) 1. osztály óra osztály 3. magyar 08.00-08.45 osztály magyar osztály Szarvas József magyar Kovácsné Fehér Beáta óra magyar Dénesné Dénesné Steurer Orsolya matematika 09.00-09.45 Orsolya Szarvas József matematika matematika Dénesné Steurer Orsolya Dénesné Steurer Orsolya” 

 

 

2021/22. tanév:

2022. május 25-én 17 órakor szülői értekezlet a leendő 1. osztályosok szüleinek részvételével.

 

 Kedves Szülők! Kedves Óvodás Gyerekek! Március18-án, pénteken 17 órakor találkozzunk az ISKOLÁBAN EGY JÁTÉKOS FOGLAKOZÁSON! Üdvözlettel: Szarvas József 

Nincs elérhető leírás.

2020/21. tanév

Tisztelt Szülők!

A beiratkozást a következő módokon tehetik meg:

  • - vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldött levélben április 10 – 16. 19.00 óráig
  • - vagy személyesen az iskolában leadva az alábbi dokumentumokat április 15-16. 8.00 – 19.00 óra között

Az adatlapokat, nyilatkozatokat papír alapon az iskolában is átvehetik április 8 –tól                  8.00 – 16.00 óra között.

A DOKUMENTUMOK SZERKESZTHETŐ FORMÁBAN LETÖLTHETŐK ( lásd a mellékletekben vagy https://www.rakoczi-szfvar.hu )

Kérjük, hogy a szerkesztésen ne változtassanak, kitöltés után aláírva és 1 dokumentumba szerkesztve szíveskedjenek visszaküldeni.

Amennyiben a beiratkozással kapcsolatban további kérdésük van e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy telefonon  (22 442 050 vagy 06 70 289 5781) kereshetik iskolánkat.

Sárkeresztes, 2021. 04. 05. 

                                                                           Dénesné Steurer Orsolya

                                                                               tagintézmény-vezető

2020/21.

Székesfehérvári Tankerületi Központ
Közlemény az általános iskolákba történő beíratásról

 A 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2021.április 15. (csütörtök)
2021. április 16. (péntek)
8.00 órától 19.00 óráig

 

A szülő, a törvényes képviselő köteles tanköteles gyermekét a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat. Személyes megjelenés esetén – a beiratkozást megelőzően történő telefonos egyeztetés alapján - az iskola beosztást készít a járványügyi szabályok betartása érdekében.

A szülő, a törvényes képviselő a beiratkozási folyamatot az e-Ügyintézés felületen a (https://eugyinteze.e-kreta.hu/kezdolap)keresztül is indíthatja 2021. április 16-án 19.00 óráig. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a tanítási év első napján kerül sor.

A felvételről első fokon a beiratkozást követően tizenöt napon belül az iskola igazgatója írásban dönt, elutasítás esetén a jogorvoslat benyújtására a szülőnek, törvényes képviselőnek tizenöt nap áll rendelkezésére. A jogorvoslati kérelmet az elutasító döntést hozó iskolához kell benyújtani, a kérelemről az iskola fenntartója dönt. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő, törvényes képviselő a gyermekét a döntés véglegessé válását követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.

A beiskolázási körzetek listája megtekinthető a http://www.oktatas.hu/hivatali_ugyek honlapon.

Oktatási Hivatal
oktatas.hu
Oktatási Hivatal
A köznevelés információs rendszerét (KIR) az Oktatási Hivatal működteti. A KIR a köznevelés feladataiban közreműködők által szolgáltatott adatokra épülő, országos, elektronikus nyilvántartási és adatszolgáltatási rendszer. Az alábbiakban tematikusan feltüntettük a KIR egy...

        

                                                                  

Kedves Szülők!

      A jó általános iskola egy életre megszeretteti a gyerekekkel a tanulást.

               Mi ismerünk egy ilyen iskolát, a sárkeresztesi Bársony István tagiskolát. Kicsiny tantestületünk célja, hogy nyitott, szeretetteljes közeget teremtsünk tanulóink számára, hogy szívesen jöjjenek hozzánk, megosszák velünk napi gondjaikat, biztonságban érezzék magukat körülöttünk, öröm legyen velünk a tanulás.

              Bár személyes találkozásra a járványhelyzet miatt most még nincs módunk, szeretnénk Önöknek bemutatni az iskolánkat. Bízunk benne, hogy rövidesen alkalmunk lesz a személyes találkozásra. Addig is figyelmükbe ajánlom a leendő 1. osztályos tanító néni bemutatkozását, mert

„annak a kis embernek, aki most óvodából iskolába megy, elsősorban nem iskolát és pedagógiai programot kell választanod, hanem egy másik embert – egy tanítót, aki példa és minta lesz számára.”

                                                                        (dr. Gyurkó Szilvia)

                    Szívből ajánlom Önöknek Bognárné Fodor Anitát!

                                                                                           Üdvözlettel:

                                                               Dénesné Steurer Orsolya

                                                                    tagintézményvezető

                                         Kedves Szülők!

   Bognárné Fodor Anita vagyok, a következő tanévben induló első osztály leendő osztályfőnöke. 1999-ben végeztem az Esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskolán testnevelés műveltségi területen. Sárkeresztesen élek férjemmel és 3 gyermekemmel, akik 19, 17 és 14 évesek. Két nagyobb lányom itt végezte el az alsó tagozatot, s akkor még szülőként örömmel tapasztaltam, hogy mennyire sok élménnyel és tudással távoztak gyermekeim, amelyek később lehetővé tették számukra, hogy kiváló gimnáziumokban és egyetemen megállják a helyüket. Gyermekkorom óta az volt az elképzelésem, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni, ezért választottam ezt a hivatást.

      Pályakezdőként Pákozdon helyezkedtem el, ahol negyedikes osztályfőnökként kezdhettem meg munkámat. 2013 óta dolgozom Sárkeresztesen, nagy örömömre szolgált, hogy már nem „csak” szülőként, hanem tanítóként is részese lehetek ennek a kis osztálylétszámú, családias jellegű iskolának. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek szívesen jöjjenek iskolába, jó kedvvel tanuljanak, élmény legyen számukra az itt töltött idő a tanórákon és a szabadidőben egyaránt. Arra törekszem, hogy nyugodt, bizalomteljes környezetet alakítsak ki, melyben a gyermekeknek lehetőséget biztosítok arra, hogy önmaguk lehessenek, és megmutathassák, hogy ki, miben ügyes, mert hiszem, hogy mindenki ügyes valamiben! Fontosnak tartom, hogy jó osztályközösség alakuljon ki, a gyerekek tudjanak kooperatív módon együtt dolgozni, felismerjék a fontos emberi értékeket, elfogadják, segítsék, megbecsüljék egymást.

  Pályám eddigi évei alatt több tanítási módszert, programot megismertem és alkalmaztam, sok tapasztalatot gyűjtöttem. Folyamatos továbbképzésekkel igyekszem bővíteni szakmai tudásomat, hogy a tanulás valódi élmény legyen a gyerekeknek.

   Egy első osztály nagy öröm, és nagy felelősség is egyben. Izgatottan várom, hogy a most még nagycsoportos óvodások ügyes első osztályosok legyenek!  A gyerekek egyéni, életkori sajátosságait figyelembe véve választom ki az írás-olvasás tanítás módszerét. Fontosnak tartom, hogy a beszoktatási időszak minél zökkenőmentesebb legyen, ezért sok játékos, mozgásos feladatot tervezek használni az óráimon.

   A pályámon eltöltött évek alatt megtapasztaltam a tanítói hivatás örömeit és nehézségeit egyaránt. A nehézségeken könnyíteni lehet, ha együttműködő, bizalommal teli, segítő szülői közösséggel dolgozhatok együtt. Szerencsére ezidáig ez megadatott, s bízom abban, hogy a következőkben is így lesz.

   Bizakodva és bíztatva, szeretettel várok minden új kisgyermeket iskolánk közösségébe, és a leendő osztályomba!

   Kedves Gyerekek!

Szeretnék nektek is bemutatkozni, engem Anita néninek hívnak, és én leszek a sárkeresztesi iskolában az elsős tanító néni. Nagycsoportos óvodásként bizonyára már nagyon kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen lesz az iskola. Nagyon szeretnénk, ha egyszer ellátogathatnátok hozzánk! Amint ez lehetséges lesz, várunk benneteket sok szeretettel!

Addig is játszatok sokat, gyurmázzatok, fessetek, rajzoljatok, színezzetek, fűzzetek nyakláncot, legózzatok, és töltsetek el minél több időt a friss levegőn!

Én már nagyon várom, hogy személyesen is megismerkedhessünk egymással!

   2019/20.

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg. 

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

1)      A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

·       nem állami fenntartású általános iskolába,

·       vagy állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon találhatja meg.2)      A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

·       olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola.

·       a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

·       A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány

·       A gyermek nevére kiállított TAJ kártya

·       A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány

·       Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

·       Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

* Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében az első/második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, a köznevelési intézmények lehetőséget biztosítanak a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

 
* Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására naponta 8-16 óráig van lehetőség.

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

Letölthető dokumentumok a beiratkozáshoz: lásd székhelyintézményünk honlapja:http://www.rakoczi-szfvar.hu/

Beiratkozás 2020. április 28- május 15.

0.00-24.00 online 8.00-16.00 személyesen előzetes időpontegyeztetést követően

(+36 22/442-050 és+36 30 304 8899)

Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Bársony István Tagiskolája

8051Sárkeresztes, Arany János utca 1. OM azonosító: 030051 www.barsonyiskola.com

telefon:+36 /22 442-050 és +36 30 304 8899A felvételi kérelmet csak egyetlen iskolába lehet benyújtani. A szülőknek/ gondviselőknek lehetőségük van a lakóhely szerinti körzetesiskola helyett egy másik, szabadon választott, de körzettel rendelkező iskolába kérni gyermekük felvételét.

Felvételi kötelezettség az iskola részéről: körzet szerinti lakóhely

Körzetes keresőlista: https://kir.hu/KIR2_korzet3h/Pub/IndexA beiskolázás feltételei:

-a körzeten kívüli gyermek esetén előnyt élvez,

-idősebb testvér már ebbe az iskolába jár

-munkáltatói igazolás alapján a szülő munkahelye az iskola körzetében található

-SNI/ BTM

-az iskola a lakóhelyétől, ennek hiányában tartózkodási helyétől egy kilométeren belül található

-a szülő, testvér tartósan beteg, vagy fogyatékkal élő

Egyéb esetekben a felvétel igazgatói hatásköre.

Elutasító döntés esetén: az elutasítás jogerőre emelkedését követően 5 napon belül a szülő köteles beíratni a körzet szerinti iskolába gyermekét.A beiratkozás menete KÖRZETES tanulók esetén:

Azon szülők, akik a gyermeküket lakóhelye szerinti körzetes iskolába kívánják beíratni, nem kell jelentkezést benyújtani, nekik csak meg kell erősíteni az automatikus felvételt.

Kérem, hogy mindezt lehetőleg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen tegyék meg 2020. 05. 15. 24.00 óráig! Ha ez nem lehetséges, személyesen a beiratkozás időtartama alatt, az iskola nyitvatartási idejében, a veszélyhelyzetre érvényes szabályok betartásával tegyék meg.

Kérem, hogy a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat a honlapról letöltve majd kitöltve a megerősítő email csatolmányaként visszajuttatni szíveskedjenek. A dokumentumok nyomtatott formában az iskola portáján is átvehetők. Kitöltve kérjük a személyes megjelenéskor visszahozni, ha elektronikus formában nincs erre lehetőségük.A beiratkozás menete NEM KÖRZETES tanulók esetén:

A szülői kérelmeket elsősorban online módon, a KRÉTA felület e- Ügyintézés moduljában a „Beiratkozás az Általános Iskolába” modulon keresztül nyújthatják be.

Ha erre nincs lehetőség, személyesen a beiratkozás időtartama alatt, az iskola nyitvatartási idejében, a veszélyhelyzetre érvényes szabályok betartásával nyújthatják be kérelmüket.

A beiratkozáshoz szükséges egyéb dokumentumokat a honlapról letöltve majd kitöltve KRÉTA felület megfelelő helyére feltölteni szíveskedjenek!

A dokumentumok nyomtatott formában az iskola portáján is átvehetők. Kitöltve kérjük a személyes megjelenéskor visszahozni, ha elektronikus formában nincs erre lehetőségük.Beiratkozáshoz szükséges nyomtatványok:

-Alapadatlap a gyermek személyes adataira vonatkozóan

-Jelentkezési lap a gyermek személyes adataira és speciális körülményeire vonatkozóan Nyilatkozat életvitel szerinti lakhelyről

-Nyilatkozat a gyermek feletti szülői/ gondviselői felügyeleti jogról

(mindkét szülő aláírása szükséges)

-Nyilatkozat az etika/ hit- és erkölcstan választásáról

-Nyilatkozat étkezés igénylésérőlTájékoztató diákigazolvány igénylésével kapcsolatban:

Az e-Ügyintézés felületre feltöltött dokumentumokat hitelesnek fogadjuk el, azokat személyesen bemutatni a tanév kezdetekor kell.

Az online ügyintézés folyamata:

https://www.eugyintezes.e-kreta.hu

 

Tájékoztatás a 2020/21-es tanév hit- és erkölcstanoktatásának megszervezéséről

Március 16. és március 31. között a honlapunkon és a helyben szokásos módon nyilvánosságra hozzuk a következő tanévben a hit- és erkölcstan oktatás megszervezését vállaló bevett egyházak vagy azok belső egyházi jogi személyei megnevezését.
Leendő első osztályos tanulóink szülei (gondviselője) a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókkal együtt tájékoztatást kapnak a hit és erkölcstan / etika oktatás megszervezésével, választásával kapcsolatos teendőkről.
Tagiskolánkba járó 2020/21-es tanévben 2-4. évfolyamos tanulók szülei (gondviselője), amennyiben a következő tanévre vonatkozóan az etika vagy a hit- és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választásukat módosítani kívánják, szándékukat 2020. május 20-ig írásban jelezzék az iskola felé. 


Római Katolikus Egyház
Református Egyház


Katolikus hit- és erkölcstan:


"Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket... mert ilyeneké Isten országa! (Lk 18,16)"

MIÉRT JÓ? 

Mert keresztény értékeket és támpontot ad. 

Mert bemutatja Jézust, aki a szeretetet és gondviselést hirdette. Mert Jézus tettein keresztül önismeretre nevel. 

Mert játékos formában megismerteti a bibliai történeteket, és az Egyház tanítását.

Mert közösséget teremt, barátokkal ajándékoz meg.2018/19.

A leendő első osztályosok szüleit várjuk szülői értekezletre 2019. június 06-án, csütörtökön 17 órára a Bársony tagiskola épületébe!

Beiratkozás 2019. április 11-12-én Sárkeresztesen 08-19 óráig a tanári szobában. 

http://rakoczi-szfvar.hu/images/pdf/beir.pdf

 

2018. november 21-én szülői értekezlet 16.30-kor a Ficánkoló Óvodában.

Szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a sárkeresztesi Bársony István tagiskolába játékos foglalkozásokra a következő alkalmakkor:

2018. december 04. (kedd) 15-16 óráig

2019. január 8. (kedd) 15-16 óráig

2019. február 23. (szombat) 10-11.30-ig

2019. március 30. (szombat) 10-11.30-ig


Nyílt tanítási órák a 2.,3. és 4. évfolyamon 2019. március 6-án, szerdán 08-10 óráig lesznek.

Nyílt tanítási órák az 1. évfolyamon 2019. március 13-án, szerdán 08-10 óráig lesznek.                     

A fentiektől eltérő, előre egyeztetett időpontokban is várjuk az érdeklődő szülőket!

2017/18.

 

Az általános iskolai beiratkozás ideje: 2018. április 12. 8-19 óráig és április 13. 8-19 óráig

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

-a gyermek nevére kiállított személyi azonosító

-a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány

-az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás

   -óvodai szakvélemény

   -járási szakértői bizottság szakértői véleménye

   -sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye

-nyilatkozat az életvitelszerű lakcímről

-nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

 

Szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a sárkeresztesi Bársony István tagiskolába játékos foglalkozásokra a következő alkalmakkor:


2017. december 07. 15-16 óráig

2018. január11. 15-16 óráig

2018. február 17. 10-11.30-ig

2018. március17. 10-11.30-ig


Nyílt tanítási órák 2018. március 7-én, szerdán 08-10 óráig lesznek.A fentiektől eltérő, előre egyeztetett időpontokban is várjuk az érdeklődő szülőket!

2015/16.

Szülői értekezlet:

2016. június elsején szerdán 17 órakor Sárkeresztesen a Bársony István tagiskolában szülői értekezlet lesz a leendő első osztályosok szülei részvételével. A szülői értekezletet vezeti: Kovácsné Fehér Beáta tanító.

Tájékoztatjuk, hogy a 2016/2017. tanévi általános iskolai beiratkozás időpontja:

2016. április 14-én (csütörtökön) és 2016. április 15-én (pénteken)  8.00 – 19.00 óra között lesz.

Az általános iskolai beiratkozás ideje a Bársony István tagiskolában:

•             2016. április 14 (csütörtök)                          8.00-19.00 óra között

•             2016. április 15 (péntek)                              8.00-19.00 óra között

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

•             A gyermek nevére kiállított személyi azonosító.

•             A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

•             Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás:

•             óvodai szakvélemény,

•             tankerületi szakértői bizottság szakértői véleménye,

•             sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.

•             Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan (2 számú

melléklet) ebben a tekintetben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

XVIII. fejezete - A szülői felügyelet gyakorlása - előírásai az irányadók. (3. számú

melléklet) Az iskolában már ott lesz a kitöltendő nyilatkozat, nem kell vinni!

A tanköteles korba lépő gyerekek, ha tankötelezettségüket külföldön teljesítik a lakóhely, ennek hiányában tartózkodási hely szerint illetékes járási hivatalnak kötelesek bejelenteni. Ha a tanuló már hazai iskolába beiratkozott, az iskola igazgatójának kell bejelenteni.

1.            Az Nkt. 50.§ (6) bekezdése a 2014: CV. törvény 28. § 10. pontja alapján módosult, „az általános iskola köteles felvenni, átvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik (a továbbiakban: kötelező felvételt biztosító iskola)”.

2.            A felvétel elutasítása esetén a szülő, a(z) Nkt. 37.§ (2)-(3) bekezdése alapján érdeksérelemre hivatkozással nyújthat be kérelmet a kézhezvételtől számított 15 napon belül, bizonyíthatóan tértivevénnyel. Az eljárást megindító kérelmet, a fellebbezést a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szó 2004. évi CXL. törvény (továbbiakban: KET) 102. § (1) bekezdése értelmében a fellebbezést annál a hatóságnál kell előterjeszteni, amely a megtámadott döntést hozta. Ha a fellebbezést a fellebbezés elbírálására jogosult hatóságnál nyújtják be, a fellebbezés elbírálására jogosult hatóság a fellebbezést megküldi az első fokú döntést hozó hatóság részére. Elkésettség címén a fellebbezés nem utasítható el, ha a fellebbezésre jogosult a fellebbezési határidőben a fellebbezést az elbírálására jogosult hatóságnál terjeszti elő. A fentiek értelmében az eljárást megindító kérelmet, fellebbezést az iskolaigazgatónak kell benyújtani, a Székesfehérvári Tankerület részére címezve. (8000 Székesfehérvár Petőfi S. u. 5.) Az igazgató javaslatával és a keletkezett iratokkal együtt 8 napon belül megküldi a másodfokon eljáró tankerületi igazgató részére és ő saját hatáskörében döntését másodfokon meghozza.

A hit- és erkölcstan oktatásra vonatkozó nyilatkozatot a beíratáskor meg kell tennie a szülőnek!

 

Foglalkozások óvodásoknak:

2015. december 11. pénteken 15.30            adventi játszóház óvodásoknak

vezeti: Kovácsné Fehér Beáta

2016. január 15.   pénteken 15.00               Nagycsoportos óvodásoknak foglalkozás                              

vezeti: Kovácsné Fehér Beáta, helyszín: Bársony István tagiskola

2016. február 13. szombaton 10.00-11.30-ig               Nagycsoportos óvodások játékos foglalkozása                        

vezeti: Kovácsné Fehér Beáta

2016. március 19.   szombaton 10.00-11.30-ig            nagycsoportos óvodások játékos foglalkozása                       

vezeti: Kovácsné Fehér Beáta

Nyílt tanítási órák lesznek 2016. március 09-én 8-11 óráig a Bársony István tagiskolában.

 

Szülői értekezlet:

2015. november 12-én, csütörtökön 17 órakor Sárkeresztesen a Ficánkoló Óvodában szülői értekezlet lesz a leendő első osztályosok szülei részvételével. Más óvodában lévő gyermekek szüleit is várjuk! A szülői értekezletet, találkozót vezeti: Kovácsné Fehér Beáta tanító.