Nálunk volt, velünk történt...

2021/22.

2021. november

Bársony István íróra emlékeztünk, ki született 1855. november 15-én Sárkeresztesen. Elsétáltunk névadónk emléktáblájához, koszorúztunk, feladatlapot töltöttünk ki és kézműveskedtünk.

Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember, álló emberek, lábbeli, szabadtéri és fa

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, gyermek, álló emberek és belső tér Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, ülő emberek és belső tér

2021.október

Csapatépítő játékos foglalkozás szociális koordinátorunk vezetésével

Lehet, hogy egy kép erről: gyermek, állás és belső tér

 

A 3-4. osztályosoknak köszönjük a szép műsort s a felkészítő pedagógusnak: Nemes Juditnak. Október 23. hőseinek tiszteletére.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és belső tér

A háborúk áldozataira emlékeztek Sárkeresztesen

a http://www.regiohir.hu/fejer/a-haboruk-aldozataira-emlekeztek-sarkeresztesen/ híre

Krajczáros Alapítvány felhívásához csatlakozott a Sárkeresztesért Egyesület is, így November 11-én 11 óra 11 perckor gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartottak a világot sújtott háborúk áldozataira a településen a Bársony István Tagiskolában, az Önkormányzatnál, valamint a Művelődési Háznál.

 

Délután folytatódtak a megemlékezések, elsőként a Parkerdőben található II. világháborús emlékműnél koszorúzott az Egyesület, Gyovai László elnök és Kissné Kass Ibolya helyezte el a tisztelet virágait. 
16 órától a Művelődési Házban az elnöki köszöntőt követően az Általános Iskolások adtak ének műsort, majd pedig Szűcs Tamás levéltári adatok alapján tartott előadást a II. világháború Sárkeresztest érintő eseményeiről.

Az emléknap zárásaként kötetlen beszélgetést folytattak a megjelentek azon sárkeresztesi lakosokkal, akik átélték a II. világháború borzalmait.

 

A II. világháború sárkeresztesi túlélői

Szerző: Igari Balázs
Fotók: Rideg Ferenc