Nálunk volt, velünk történt...

2022/23.

2022. november 4.: Székesfehérváron a Hetedhét Játékmúzeum - Moskovszky és Réber Gyűjteményben töltöttünk időnk egy részét. Nagyszerű, élményt nyújtó interaktív kiállítás és játszóház. Ajánljuk másoknak is! 

Nincs elérhető leírás.

2022. november 3.: Örömmel vettük Szalai Judit látogatását tagiskolánkban. Megismerkedhettünk néhány versével és meséjével. Alkotásait áthatja a szeretet, jóság, egymás tisztelete. Műhelymunkával fejeződött be a foglalkozás: a gyerekek 3 fős csoportokban írtak meséket, verseket, amiket persze elő is adtak.

Lehet, hogy egy kép erről: 18 ember, gyermek, álló emberek és belső tér

  Nincs elérhető leírás.

2021/22.

2021. november

Bársony István íróra emlékeztünk, ki született 1855. november 15-én Sárkeresztesen. Elsétáltunk névadónk emléktáblájához, koszorúztunk, feladatlapot töltöttünk ki és kézműveskedtünk.

2021.október

Csapatépítő játékos foglalkozás szociális koordinátorunk vezetésével

 

A 3-4. osztályosoknak köszönjük a szép műsort s a felkészítő pedagógusnak: Nemes Juditnak. Október 23. hőseinek tiszteletére.

 

A háborúk áldozataira emlékeztek Sárkeresztesen

a http://www.regiohir.hu/fejer/a-haboruk-aldozataira-emlekeztek-sarkeresztesen/ híre

Krajczáros Alapítvány felhívásához csatlakozott a Sárkeresztesért Egyesület is, így November 11-én 11 óra 11 perckor gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartottak a világot sújtott háborúk áldozataira a településen a Bársony István Tagiskolában, az Önkormányzatnál, valamint a Művelődési Háznál.

 

Délután folytatódtak a megemlékezések, elsőként a Parkerdőben található II. világháborús emlékműnél koszorúzott az Egyesület, Gyovai László elnök és Kissné Kass Ibolya helyezte el a tisztelet virágait. 
16 órától a Művelődési Házban az elnöki köszöntőt követően az Általános Iskolások adtak ének műsort, majd pedig Szűcs Tamás levéltári adatok alapján tartott előadást a II. világháború Sárkeresztest érintő eseményeiről.

Az emléknap zárásaként kötetlen beszélgetést folytattak a megjelentek azon sárkeresztesi lakosokkal, akik átélték a II. világháború borzalmait.

 

A II. világháború sárkeresztesi túlélői

Szerző: Igari Balázs
Fotók: Rideg Ferenc